Koffie

De koffie die we schenken is echte Italiaanse Segafredo Zanetti koffie. Naast de meer traditionele Caffe Lungo serveren we uiteraard Espresso, Cappucciono, Latte, Latte Macchiato  en diverse speciaalkoffies. Ook de thee die we serveren is bijzonder speciaal…

segafredo logo 300dpi

De 5M van Segafredo:

La Missione – De Missie
‘Let’s discover the world, the charm, the culture and te flavour of the authentic Italian Espresso, and spread all over the world our passion for the Espresso.’
Dat is onze drive. Wij leveren u dus niet alleen de beste kwaliteit Espresso. Servizio e qualitá.

La Miscela – De Melange
Segafredo Zanetti is de enige koffiebrander ter wereld, die de kwaliteitscontrole van koffieplant tot de Espresso in het kopje van de klant in eigen beheer heeft. Segafredo Espresso bestaat uit een uitgekiende kwalitatief hoogwaardige melange van alleen de allerbeste Arabica en Robusta koffiebonen. Het volgens een oud Venetiaans recept langer en dieper branden van de melange geeft Segafredo de kenmerkende body en heerlijke smaak. Tipico e originale.

Il Macinadosatore – De Molensegafredo_koffiekopje
Om de voortreffelijke smaak van een authentieke Italiaanse Espresso te garanderen, dient de maalgraad van de molen zeer precies te worden ingesteld. Regelmatig controle van de molen, zorgt ervoor dat de Espresso bonen constant even fijn gemalen worden. In combinatie met de juiste dosering is het juiste maalspectrum namelijk een belangrijke factor bij het ontstaan van de bekende cremelaag. Crema famoso.

La Macchina – De Machine
De espressomachine heeft  een grote invloed op de kwaliteit van de door ons geserveerde Espresso. Watertemperatuur, doorloopsnelheid en druk moeten correct en nauwkeurig zijn afgesteld. Het dagelijks schoonmaken van en het periodiek onderhoud aan de machine, zorgt ervoor dat deze in topconditie blijft. Alleen dan geven wij de Espresso kans zijn bijzondere karakter en geurige aroma aan u te tonen. Aroma Speciale.

La Mano – De Hand
Een optimale afstemming tussen melange, maalgraad van de molen, dosering van de gemalen Espresso, hoeveelheid en temperatuur van het water  vormen de basis voor een perfecte,authentieke Italiaanse Espresso. Espresso perfetto.